Verificări metrologice pentru cântare de flux (totalizatoare discontinue)

 
Verificarea metrologică periodică a totalizatoarelor discontinue și verificarea după reparare se efectuează conform NML 008-05 cu procedură elaborată proprie și avizată de către Biroul Roman de Metrologie Legală.

Laboratorul de verificări metrologice Metrosenzor este autorizat BRML. Laboratorul de etalonare este acreditat RENAR si atestat BRML.

Reparații cântare de flux

Laboratorul de mase din cadrul Metrosenzor poate efectua verificări metrologice periodice și după repararea totalizatoarelor discontinue (cântare de flux) care sunt utilizate în tranzacții comerciale și puse pe piață conform Directivei 2014/32/UE.

Minimizăm erorile și reducem costurile, pentru ca indiferent de activitatea dumneavoastră să aveți cele mai bune și mai precise totalizatoare discontinue.

Prin contractele de service Metrosenzor aveți parte de reparații rapide, oriunde în țară și furnizarea pieselor de schimb pentru orice tip totalizator discontinuu.

Caracteristicile cântarelor de flux

Sunt cântare cu funcționare automată ce fac parte din categoria sistemelor de cântărire în flux.

Totalizatoarele discontinue sunt pretabile în numeroase procese tehnologice precum încărcarea și descărcarea mărfurilor în și din mijloace de transport, cât și pentru gestiunea și manevrarea acestora în diferite locații de stocare.

Sistemul de cântărire în flux se bazează pe două sau trei buncăre, un buncăr tampon, un buncăr de cântărire, și buncărul de golire.

Sistemul de cântărire face parte dintr-un sistem complex de automatizare împărțit în două parți:

  • Echipamente flux amonte (elevatoare, benzi transportoare, sisteme de selecție a produsului, sisteme de fluidizare și uscare)
  • Echipamente flux aval (elevatoare, benzi transportoare, sisteme de încărcare în silozuri sau vapoare)

Aplicații totalizatoare discontinue

  • încărcarea/descărcarea camioanelor sau a vagoanelor
  • încărcarea/descărcarea barjelor transportoare
  • gestionarea materialului procesat
  • dozarea în cadrul unor procese tehnologice