Oferim consultanţă de specialitate şi servicii complete de verificări metrologice şi etalonări precise pentru orice tip de cântar cu sarcina de până la 240 tone.

 

Prin serviciul de consultanță, vă stăm la dispoziție în orice moment pentru îndrumare privind funcționarea optimă a sistemelor de cântărit.

Serviciile oferite se desfășoară sub un Sistem de Management al Calităţii, având ca referențial standardul SR EN ISO CEI 17025:2018.

Laboratorul de verificări metrologice Metrosenzor este autorizat BRML. Laboratorul de etalonare este acreditat RENAR si atestat BRML.

Metrosenzor oferă consultanță de specialitate și servicii de verificări metrologice și etalonări precise pentru:

Cântare rutiere – toată gama de cântare auto cu sarcină maximă de până la 240 de tone cu platforme de beton, platforme metalice sau combinate aflate în piața din România, cu diferite lungimi de 6, 8, 9, 12, 15, 16, 18 și 24 de metri.

Cântare feroviare – toate tipurile de cântare feroviare statice sau dinamice (automate) cu sarcina maximă de până la 240 de tone.

Umidimetre – pentru toate tipurile de umidimetre folosite în determinarea umidității cerealelor și a semințelor oleaginoase. Clasele de precizie A și B.

Granomate / Granolysere – pentru toate tipurile de granomate / granolysere folosite în determinarea umidității cerealelor și a semințelor oleaginoase. Clasele de precizie A si B.

Balanţe hectolitrice – toate tipurile de balanțe hectolitrice de pe piață.

Balanţe de precizie ridicată – toate tipurile de balanțe de precizie ridicată de pe piață.

Dozatoare gravimetrice (cântare stații de betoane și asfalt) – toate tipurile de dozatoare gravimetrice, folosite mai ales în dotarea stațiilor de betoane.

Totalizatoare discontinue – toate tipurile de cântare de flux (totalizatoare) automate, folosite mai ales în cadrul silozurilor, cu care se cântăresc cerealele.

Specialiștii noștri au pregătirea necesară pentru a vă îndruma cu privire la procedura corectă de calibrare și verificare, tipul și frecvența verificărilor necesare pentru ca dvs. să întruniți cerințele normelor în vigoare.

Rezultatele măsurărilor efectuate în cadrul acestor servicii sunt trasabile la Sistemul Internațional. Serviciile oferite se desfășoară sub un Sistem de Management al Calităţii, având ca referențial standardul SR EN ISO 17025:2018.

Laboratorul nostru este dotat cu etaloane și echipamente care pot satisface orice necesitate în ceea ce privește verificarea metrologică sau etalonarea mijloacelor de măsurare și eliberarea buletinului de verificare metrologică, respectiv certificatului de etalonare:

  • truse de greutăți clasa E2, F1, F2, M1
  • greutăți etalon individuale de la 100mg până la 5 kg
  • greutăți etalon de 20kg (600 buc.)
  • greutăți etalon 1000kg (120 buc.)
  • etuvă
  • balanță hectolitrică pentru determinarea masei hectolitrice
  • 3 vagonete etalon (pentru efectuarea verificărilor metrologice la bascule pod pentru vagoane de cale ferată)
  • 4 camioane dotate cu macara