10 ianuarie 2017

Verificări metrologice și reparații pentru umidimetre

1. Ce este umidimetrul?

Este un aparat care are rolul de a verifica umiditatea si eventual temperatura semintelor. Umidimetrele pot imbunatati extrem de mult productivitatea si pot oferi un control total asupra cerealelor. Datorita acestui dispozitiv, se pot administra mult mai usor resursele alimentare si se poate genera o eficienta mult mai mare.
De asemenea, se poate descoperi calitatea anumitor cereale, in asa fel incat sa se descopere care este destinatia lor.

Calitatea cerealelor depinde de mai multe detalii, incepand cu specia de planta, soiul acesteia, gradul de maturitate la recultare sau starea bobului. Toate acestea insa, sunt determinate de umiditatea solului si de modul in care este ingrijit acesta. Alaturi de continutul de substante glucide, celuloza si substante proteice, umiditatea cerealelor este cel mai important element care decide calitatea. De aceea, este important pentru activitatea dumneavoastra sa aveti un umidimetru care functioneaza la parametri optimi.

2. Verificarea metrologica a umidimetrelor

Verificare metrologica periodica si dupa reparare se efectueaza conform NML 9-08-96 pentru toate tipurile de aparate folosite în determinarea umidității cerealelor și semințelor oleaginoase.
Categoria A si B si clase de precizie I si II.

Verificare metrologica periodica si dupa reparare se efectueaza conform NML 079-05 cu procedura elaborata proprie si avizata de catre Biroul Roman de Metrologie Legala pentru toate tipurile de aparate folosite în determinarea umidității cerealelor și semințelor oleaginoase.
Categoria A si B si clase de precizie I si II.

Printre producatorii de aparate pentru determinarea umiditatii se numara: Pfeuffer, Dickey-John, Perten, Tripette, Shaller si pentru alte tipuri care au aprobare de model pentru utilizarea acestora in tranzactii comerciale.

3. Repararea umidimetrelor

Apelând la serviciile Metrosenzor beneficiați de o serie de avantaje precum:

Minimizarea erorilor și reducerea costurilor;
Performanță și precizie în activitățile întreprinse;
Creșterea siguranței în funcționarea umidimetrelor;
Reducerea timpilor de nefuncționare;
Evitarea incidentelor tehnice sau a defecțiunilor majore a umidimetrelor.

Serviciile Metrosenzor sunt disponibile pentru toate tipurile de umidimetre folosite în determinarea umidității cerealelor și semințelor oleaginoase. Clasele de precizie A și B.

De ce să alegeți Metrosenzor?

Oferim consultanță de specialitate pentru funcţionarea optimă a sistemelor dumneavoastra;
Garantăm intervenția rapidă oriunde în ţară, pentru reparaţia umidimetrelor;
Garantăm reparaţii rapide prin contracte de service şi furnizarea pieselor de schimb pentru orice tip de umidimetru;
Activitatea noastră este avizată de Biroul Român de Metrologie;
Call Center 24/7 pentru acordarea asistenţei tehnice şi preluarea solicitărilor privind avariile, reparaţiile şi înlocuirea pieselor.